Dostupni linkovi

Obradović: Mladić srpski heroj, Haški tribunal nepravedan


Boško Obradović
Boško Obradović

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je ratni komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić ratni heroj i da odbacuje sve presude Haškog tribunala kao antipravne i nepravedne.

"Odluka o doživotnoj kazni je vrhunac delovanja Haškog tribunala kao antisrpskog i antipravnog suda čije odluke smatram skandaloznim", rekao je Obradović novinarima u parlamentu povodom doživotne presude izrečene Mladiću.

On je naveo da je "smisao delovanja" Haškog tribunala da presudi Srbima, srpskoj istoriji, narodu i državi kao genocidnoj, te da odbacuje sve presude tog suda.

Za Obradovića su i Ratko Mladić i Radovan Karadžić srpski junaci i ljudi koji su "ugradili sebe" u pre svega odbranu Republike Srpske i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini da se ne ponovi genocid nad Srbima iz Prvog i Drugog svetskog rata za koji, kako je rekao, niko nikada nije odgovarao.

Obradović smatra da Mladić i Karadžić treba da budu na prvim stranicama istorijskih udžbenika jer su "oci i osnivači" RS-a, a za Haški sud je rekao da je produžena ruka NATO-a koji želi da od naroda koji je žrtva napravi zločince.

XS
SM
MD
LG