Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Haradinaj zatražio pomoć SAD u rešavanju otvorenih tema


Eliot Engel i Ramush Haradinaj u Prištini

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je zatražio uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u rešavanje otvorenih tema u procesu evroatlanskih integracija Kosova.

Haradinaj je tokom konferencije za novinare sa američkim kongresmenom Eliotom Engelom u Prištini rekao da Kosovo "još uvek ima" otvorene teme, ali i da je opredeljeno za evroatlanske integracije.

"Mi tražimo vašu pomoć, pomoć Amerike a na nju će Kosovo uzvratiti najvećom pažnjom u unapređenju demokratije, reda i zakona, u borbi protiv kriminala i korupcije i za slobodno Kosovo za sve njegove građane", rekao je Haradinaj.

Navodeći da SAD ima novu vladu koja "još uvek određuje prioritete", američki kongresmen je kazao da će se odmah po povratku u SAD angažovati da se Vašington "sigurno uključi na Balkanu i Kosovu".

Engel je pohvalio jučerašnji izborni proces na Kosovu a govoreći o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, kazao je da to pitanje što pre treba rešiti.

"Mislim da je demarkacija značajno pitanje koje treba rešiti, što pre tim bolje. Kosovo ne treba da bude talac ovog pitanja", kazao je Engel.

Američki kongresmen ranije danas je prisustvovao svečanoj sednici Vlade Kosova koja je održana u njegovu čast.

XS
SM
MD
LG