Dostupni linkovi

Vučić: Moj predlog je izlazak samo na gradske izbore


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Lider Srspke napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju na Glavnom odboru stranke danas rekao da je njegov predlog da se u martu održe samo redovni izbori u Beogradu.

"Moj predlog je da idemo na parlamentarne izbore kad im dođe red, da ćemo na gradskim da im pokažemo rezultate", istakao je Vučić.

Lider naprednjaka rekao je da je na Predsedništvu bila rasprava bez dogovora "ne zato što smo se preglasavali, već jer su postojale različite ideje".

"Ideje su podstaknute i stranačkim razlozima i manjim delom, čini mi se, državnim razlozima. Ako bismo naredne godine imali izbore onda bismo 2022. imali sve izbore zajedno, to je četiri godine mira", rekao je Vučić.

Kako je rekao, na sednici Prededništva bilo je manje argumenata protiv izlaska na izbore.

"Iz stranačkog ugla gotovo da ih nema, iz ugla države Srbije ima jedan, i to je za mene najveći. I da idemo na izbore, i da ne gubimo fiskalnu disciplinu, brinem se jer nećemo moći da razgovaramo ni o KiM. I ako idemo na parlamentarne izbore, mislite li da ima smisla da ostavimo istog premijera, istu predsednicu narodne skupštine Maju Gojković", rekao je lider naprednjaka.

Nakon obraćanja Aleksandra Vučića, sednica je nastavljena ali je zatvorena za javnost kako bi članovi Glavnog odbora raspravljali o predlogu i doneli odluku o tome kada će biti beogradski izbori i da li će se istog dana održati vanredni parlamentarni izbori.

XS
SM
MD
LG