Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tužilaštvo: Nema osnova za krivični postupak u slučaju Jajinci


Mjesto u Jajincima gdje je 30. oktobra 2016. pronađena municija

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je da u slučaju pronađenog oružja nedaleko od porodične kuće predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima nema osnova za pokretanje krivičnog postupka za krivično delo iz nadležnosti tog tužilaštva, rečeno je danas agenciji Beta.

"Nakon okončanog predistražnog postupka koje je Više tužilaštvo u Beogradu vodilo u pravcu utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa ostavljenim oružjem u Jajincima i sveobuhvatnih provera izvršenih od strane nadležnih policijskih službi nismo našli zakonskih osnova za pokretanje krivičnog postupka za krivično delo iz naše nadležnosti", naveli su iz Tužilaštva.

Krajem oktobra 2016. godine u Jajincima su pronađeni sanduci sa oružjem u kojima se nalazila zolja, nekoliko ručnih bombi i municija. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović tada je izrazio zabrinutost za bezbednost u to vreme premijera Aleksandra Vučića i saopštio da su na oružju pronađeni tragovi DNK tri osobe, ali da su otisci nađeni jedni preko drugih pa je teško izolovati jedan koji bi služio za upoređivanje.

Stefanović je nekoliko dana kasnije izjavio i da je policija u blizini Vučićeve porodične kuće u tri dana locirala 97 "bezbednosno interesantnih osoba" i da je saslušano 37, ali da niko nije uhapšen.

Ministar je tada rekao i da Aleksandar Vučić strahuje da je meta bio njegov brat Andrej Vučić.

Ministar Stefanović je u četvrtak, 26. oktobra u Skupštini Srbije odgovarajući na poslanička pitanja, izjavio da se istrazi o oružju nađenom u Jajincima, poklanja maksimalna pažnja, bezbednosne službe rade svoj posao, ali da ne može da iznosi više detalja u javnost.

XS
SM
MD
LG