Dostupni linkovi

Gregurić: Pogrešna politika prema Ukrajini uticala na Agrokor


Sjedište Agrokora, Zagreb
Sjedište Agrokora, Zagreb

Bivši hrvatski premijer Franjo Gregurić rekao je da je pogrešna politika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića prema Ukrajini loše uticala na finansijsku situaciju u koncernu Agrokor.

"Kao čovjek koji je dugo radio u Rusiji znam da je to osjetljivo pitanje. Veliki krediti koje je Sberbanka dala Agrokoru ostaviće duboke posljedice. Mislim da sa Rusima treba pregovarati o reprogramu tih kredita, ali o tome ja ne odlučujem niti sam o tome sa bilo kim razgovarao", rekao je Gregurić danas pred saborskom Komisijom za Agrokor.

On je dodao da ga bivši hrvatski predsjednik Franjo Tuđman svojevremeno nije pritiskao u vezi sa privatizacijom, odnosno da se proda neko preduzeće, prenose hrvatski mediji.

"Bio sam i potpredsjednik HDZ-a (Hrvatske demokratske zajednice). Nikada nijedno tijelo stranke nije raspravljalo o firmama", tvrdi Gregurić i dodaje da proces privatizacije nije bio dobro koncipiran.

Gregurić je rekao da nije kriv za malverzacije i političko favorizovanje u pogledu izbora onih koji su ranije dobijali povoljne kredite Vlade.

"U privatizaciji je bilo malverzacija, ali nemojte to meni tovariti na leđa. U moje vrijeme nijedna privatizacija nije sprovedena. Mene prati istočni grijeh radi privatizacije, ali nema nijednog argumenta koji bi pokazali da sam ja kriv", rekao je Gregurić.

On je odbio da imenuje odgovorne za situaciju u "Agrokoru".

XS
SM
MD
LG