Dostupni linkovi

Poziv srpskim predstavnicima da napuste institucije BiH


Milorad Dodik, predsjednik RS

Predstavnici vlasti u Republici Srpskoj (RS) pozvali su sve srpske predstavnike u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine da obustave rad i napuste te institucije zbog prijetnje ratom RS-u.

Taj poziv uputili su predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, predsjednik Demoratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić i predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić, prenosi Radiotelevizija Republike Srpske (RTRS).

"Pozivamo partije okupljene u Savezu za promjene koji čine vlast u zajedničkim institucijama BiH da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gdje bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine Srpske postigle dogovor o zajedničkom odgovoru na prijetnju ratom koja je jučer upućena iz Sarajeva", navodi se zajedničkom saopštenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

U saopštenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rješavao unutrašnja politička pitanja u BiH izazvala uznemiranje ne samo u Republici Srpskoj, već i u cijelom regionu".

"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih. Smatramo da napuštanje zajedničkih institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgvornosti prema Republici Srpskoj koja je juče brutalno napadnuta", naglašava se u saopštenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

XS
SM
MD
LG