Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Protest radnika Pošte Srbije: 'Vratite nam oteto'


Arhivska fotografija protest u Beogradu

Radnici Pošta Srbije su sa protesta u centru Beograda najavili da neće odustati od zahteva za poboljšanjem materijalnog i socijalnog položaja.

Rečeno je i da će sve naredne aktivnosti zavisiti od nastavka pregovora sa Vladom Srbije kao i da će od ponedeljka početi prikupljanje potpisa zaposlenih za totalnom obustavom rada u svim poštama.

Protest, koji su organizovali Sindikat PTT Srbije i sindikat JP PTT saobraćaja Srbija "Nezavisnost", počeo je ispred Glavne pošte u u Takovskoj ulici a posle kraće šetnje je završen ispred zgrade Vlade Srbije.

Okupljeni su, uz sindikalne i zastave Pošta Srbije nosili i transparente sa napisima "Nećemno da budemo jeftina radna snaga", "Gde su naše prisvojene plate", i veliki transparent na kome je pisalo Vvratite nam oteto" što je i bio moto protesta.

Predsednik sindikata PTT Srbija Aleksandr Pavlović je rekao da Pošte Srbije rade sa velikim profitom od koga se dve trećine daju osnivaču, odnosno Vladi Srbije, dok zaposleni imaju plate koje su ispod proseka u Srbiji.

Predstavnica sindikat Nezavisnost Snežana Marković je oštro kritikovala i ministar finansija Zorana Vujovića zbog izjave o radnicima pošte koji broje novac.

Radnici Pošta Srbije da im se isplati deo zarade iz dobiti i da im se vrati deo plata koji je umanjen novembra 2014. godine.

Protest su podržali Konfederacija slobodnih sindikata, dva udruženja penzionera, organizacije pod nazivom Marks 21 i Sedam zahteva.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG