Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bijela kuća: Neće biti sastanka Trumpa i Putina u Vijetnamu


Postoji mogućnost neformalnog susreta na marginama konferencije: Vladimir Putin i Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump i njegov ruski kolega Vladimir Putin neće održati službeni sastanak tokom samita zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu, kazala je u petak glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders novinarima u avionu Air Force One.

Pozivajući se na "preklapanja termina s obje strane", Sanders je rekla da neće biti održan nikakav službeni sastanak, ali da bi vjerovatno moglo biti neke neformalne interakcije između dvojice državnika, javlja CNN.

"Što se tiče sastanka s Putinom, nikakav sastanak nije ni bio potvrđen, te neće niti biti održan zbog preklapanja termina s obje strane. Nije zakazan nikakav službeni sastanak njih dvojice. Međutim, oni će biti na istom mjestu. Da li će naletjeti jedan na drugog i pozdraviti se? Svakako moguće i vjerovatno. Ali što se tiče zakazanog, formalnog sastanka, takvog nema u planu i mi ne očekujemo da će ga biti", navela je Sanders.

Njena izjava je u suprotnosti s onim što je ruska strana novinarima saopćila dan ranije.

Saradnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov novinarima novinske organizacije Itar Tass je u četvrtak kazao da će se Putin i Trump sastati na marginama samita APEC-a u petak, dodajući da su se dvije strane već dogovorile o vremenu i mjestu održavanja sastanka.

XS
SM
MD
LG