Dostupni linkovi

Vanredna vijest

'Državni udar': Ponovo traženo izuzeće tužilaca


Specijalani tužilac Sasa Čađenovic (L) i državni tužilac Milivoje Katnić

Ročište u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan prošle godine u Crnoj Gori, prekinuto je danas nakon zahtjeva advokata odbrane za izuzećima glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Saše Čađenovića.

Advokat Goran Petronijević zatražio je izuzeće tužilaca jer se, kako je rekoa, jasno čulo u sudnici da je Katnić izjavio da ima dokaze i za radnje koje je "preduzimao Petronijević" pa se može izvesti zaključak da je dio ovog slučaja.

„Ako tužilac prikriva dokaze protiv mene ne možemo obojica biti u sudnicia“, kazao je Petronijević.

Njegovom zahtjevu su se pridružili i advokati Miroje Jovanović i Milan Petrović.

Katnić je rekao da je kada je kazao da Tužilaštvo ima dokaze mislio na da imam podatke o Petronijevićevom ušečću na pripremi svjedoka po Srbiji.

Sudija Mugoša je prethodno nakon pauze kazala da sud nakon pregledanog snimka ostao kod opomena koje je izrekao Katniću i Petronijeviću iz razloga što je Katnić govorio bez dozvole suda a Petronijevć se obratio sudu pominjući lično Katnića.

U Višem sudu u Podgorici se sudi grupi od 14 državljana Rusije, Srbije i Crne Gore, optuženim za umiješanost u pokušaj terorizma na dan prošlogodišnjih, parlamentarnih izbora, a s ciljem nasilne smjene vlasti i sprječavaja zemlje da se pridruži NATO-u.

XS
SM
MD
LG