Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Podgorica: Sud odbio zahtjeve odbrane Miloša Marovića


Miloš Marović je pobjegao u Srbiju

Viši sud u Podgorici odbio je danas sve primjedbe advokata odbrane u postupku protiv Miloša Marovića, a po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) kojim se traži trajno oduzimanje imovine koja je stečena na nezakonit način.

Advokati Miloša Marovića naglasili su da je „sam zahtjev SDT nezakonit i da po njemu ne može da se postupa jer je neuredan i jer je Miloš Marović dijelo za koje je osuđen izvršio prije nego što je zakon po kome mu se sudi za trajno oduzimanje imovine stupio na snagu“.

Sudsko vijeće sudije Borisa Savića odbilo je sve primjedbe advokata, odbrane mlađeg Marovića, Vladimira Marinkova ali ih je konstatovalo i održalo pripremno ročište. Sudsko vijeće upozorilo je i Specijalnog državnog tužioca Lidiju Vukčević da dostavi, u roku od osam dana, konkretan spisak dokaza za imovinu Miloša Marovića, sina visokog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića,i drugih lica u ovom postupku čije se trajno oduzimanje traži, po zahtjevu tužilaštva, jer je zahtjev koji je prvobitno dostavljen Višem sudu „opisnog karaktera“.

SDT je polovinom seprembra tražilo da se Milošu Maroviću koji je osuđen u slučaju poznatom kao „Prijevor“ trajno oduzme zemlja u Prijevoru, stan u Budvi, stan koji se vodi na njegovu suprugu, zatim stan i poslovni prostor njegovog šure.

Milošu Maroviću je izrečena presuda u julu 2016. godine nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u slučaju "Prijevor". Prema toj nagodbi koju je potpisao sa SDT, Miloš Marović treba da odleži godinu dana u zatvoru i isplatiti 380.000 eura.

U međuvremenu, mlađi Marović je dobio državljanstvo Srbije i nakon toga je podnio zahtjev Ministarstvu pravde Crne Gore da kaznu zatvora izdržava u Srbiji. Iz Ministarstva pravde Crne Gore ranije su se oglasili saopštenjem da je Miloš Marović dužan da kaznu izdržava u Crnoj Gori. Za njim je Interpol Podgorica raspisao potjernicu.

Na listi osumnjičenih za učešće u malverzacijama, u predmetu „Prijevor“, rezultirale štetom od 1.400.000 eura po gradsku kasu, mlađi Marović našao se sredinom oktobra 2015. godine. Glavno ročiste za trajno oduzimanje imovine Milošu Maroviću Viši sud u Podgorici je zakazao za 12. decembar 2017. godine.

XS
SM
MD
LG