Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Darmanović: Razgraničenje sa Kosovom je završena stvar


Spor oko granice CG i Kosova

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je da je za Crnu Goru pitanje razgraničenja sa Kosovom završena stvar .

Komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da je međunarodna arbitraža rješenje za demarkaciju granice s Crnom Gorom, Darmanović je rekao da je za arbitražu potrebna saglasnost obje strane.

"Već sam rekao da smo mi taj posao završili. U Beču smo potpisali međunarodni ugovor s Kosovom i ratifikovali ga u parlamentu. Nije mi poznato da je Crna Gora ikad poništila ratifikovani međunarodni ugovor. To se neće desiti ni ovoga puta. Strpljivi smo da sačekamo razvoj događaja na Kosovu. Ne želimo da stvaramo nikakav pritisak, niti bilo kakvu atmosferu neregularnost oko toga kada će kosovski parlament iznaći formulu po kojoj će ratifikovati ovaj međunarodni ugovor. Identičan stav sa stavom Crne Gore imaju EU i SAD" saopštio je Darmanović novinarima nakon susreta s rumunskim kolegom Teodorom Maleškanuom.

Podsjetimo, novoimenovani predsjednik kosovske komisije za utvrđivanje granice sa Crnom Gorom Špejtim Bulići izjavio je danas za RTK da je prikupljeno dovoljno dokaza koji ukazuju da je Kosovo izgubilo dio teritorije trenutnim sporazumom o razganičenju.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG