Dostupni linkovi

Spejsi se izvinio za optužbe o 'seksualnom iskorišćavanju'


Kevin Spejsi
Kevin Spejsi

Kevin Spejsi (Spacey), slavna holivudska zvezda, uputio je javno izvinjenje povodom optužbi da je pokušao seksualno da iskoristi glumca koji je, u trenutku incidenta, bio dete.

Entoni Rep (Anthony Rapp), tada 14-godišnjak, obelodanio je da ga je Spejsi pozvao na proslavu delujući opijeno kada se slučaj dogodio, objavio je BBC.

Danas 46-godišnji Rep, koji je glumio u jednoj od televizijskih ekranizacija serije Zvezdane staze, rekao je u intervjuu Buzzfeed njuzu – njujoškom portalu koji socijalnim temama i zabavom, da je Spejsi pokušao da ga zavede.

Sve to dogodilo se, kako je naveo, u stanu Kevina Spejsija 1986. – kada je danas 58-godišnji glumac nagrađivan prestižnom nagradom Oskar, ušao u spavaću sobu u kojoj se našao Entoni Rep.

"Svestan sam da je pokušavao sa mnom da ostvar kontakt seksualne prirode", rekao je Rep, dodavši da je uspeo da ode do toaleta pre nego što je napustio prostoriju.

Kevin Spejsi, slavni holivudski glumac, tada 26-godišnjak, oglasio se na društvenoj mreži Tviter poručivši da se "iskreno ne seća događaja" navodeći da je od tada moralo proći više od 30 godina.

"Ali, ukoliko sam se ponašao tako kako je opisao dugujem mu najskrenije izvinjenje za ono što bi se moglo označiti kao potpuno neprihvatljivo ponašanje podstaknuto pijanstvom", napisao je Spejsi.

Osvrnuo se i na, kako je naveo, priče koje prate njegov privatni život rekavši da je bio u vezama sa ženama i muškarcima, označivši sebe kao homoseksualca.

"Sa ovim želim da se nosim iskreno i otvoreno što ću početi ispitivanjem sopstvenog ponašanja", rekao je oskarovac Spejsi.

Glumac Entoni Rep je sa optužbama na račun Kevina Spejsija izašao nekoliko nedelja pošto je više od 50 žena optužilo američkog filmskog mogula Harvija Vajnstina (Harvey Weinstein) za silovanje i seksualno uznemiravanje.

XS
SM
MD
LG