Dostupni linkovi

Ponovljeno suđenje Miškoviću za pomaganje u utaji poreza


Miroslav Miškoviđ
Miroslav Miškoviđ

Početak ponovljenog suđenja biznismenu i vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, kome se sudi za pomaganje u poreskoj utaji, zakazano je za danas u 14.30 pred posebnim odeljenjem Višeg suda za organizovani kriminal u Beogradu.

Viši sud je doneo rešenje o spajanju postupka protiv Miškovića, Mila Đuraškovića i drugih koji se terete za poresku utaju, odnosno zloupotrebu položaja odgovornog lica i poresku utaju.

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal odbacilo je kao neosnovan predlog branioca Miroslava Miškovića, da se to odeljenje oglasi nenadležnim, imajući u vidu da su prethodno navedeni krivični postupci spojeni i da se vodi jedinstveni postupak.

Apelacioni sud u Beogradu ranije je jednoglasno potvrdio prvostepenu presudu u delu u kojem je vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković oslobođen optužbe da je bio saizvršilac u zloupotrebi službenog položaja, dok je prvostepena presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje u delu u kojem je osuđen zbog pomaganja u poreskoj utaji u putarskim preduzećima.

Slučaj je vraćen na ponovno suđenje jer je prema oceni Apelacionog suda "prvostepena presuda (u osuđujećem delu) sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka budući da su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a oni razlozi koji su dati su u znatnoj meri nejasni i protivurečni".

XS
SM
MD
LG