Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Odložene završne reči na suđenju za paljenje ambasade SAD


Ambasada SAD nakon paljenja u februaru 2008.

Nastavak ponovljenog suđenja optuženima za paljenje ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu odložen je za 6. novembar.

Nastavak procesa, u kome se sedam optuženih tereti za paljenje ambasade SAD tokom mitinga pod nazivom "Kosovo je Srbija", odložen je zbog odsustva jednog od optuženih.

Kako je saopšteno, on je bio sprečen da se pojavi na suđenju. Na narednom ročistu odbrana bi trebalo da završi sa iznošenjem završnih reči. Nakon toga očekuje se izricanje presude.

Proces bi trebalo bude nastavljen izlaganjem završnih reči odbrane, posle čega će sud odlučiti kada će biti izrečena presuda.

Tužilaštvo tereti Dejana Vučkovića, Djorđa Tomina, Milana Tomasa, Nikolu Kosanovića, Marka Novitovića, Filipa Backovića i Dragana Marinkova za teško delo protiv opšte sigurnosti i traži od suda da ih oglasi krivim, dok odbrana traži oslobađajuću presudu.

Suđenje je ponovljeno jer je Apelacioni sud u 2016. ukinuo prvostepenu presudu zbog, kako je objavljeno 16. decembra te godine, nerazumljivosti i protivurečnosti.

XS
SM
MD
LG