Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Drecun za RSE: Jovanović mora da objavi dokaze


Skupština Srbije

Šef delacije Skupštine Srbije pri Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) i poslanik Srpske napredne stranke Milovan Drecun pozvao je lidera Liberalno demokratske stranke Čedomira Jovanovića da objavi dokaze o tome da su državni udar u Crnoj Gori i nestabilnosti u Makedoniji pripremani u Rusko-srpskom centru u Nišu.

Jovanić je izjavio za dnevni list Danas da “nema iluzija” da Aleksandar Vučić ne zna za to.

“Za tako krupne optužbe moraju da postoje dokazi i da se odmah iznesu”, izjavio je Drecun za RSE nazivajući Jovanovićeve tvrdnje budalaštinama.

“Ovo je apsoultno tempirano na pogrošanje srpsko-ruskih odnosa i davanje opravdanja zvaničnicima SAD i nekih drugih evropskih zemalja za pritisak na Srbiju kako bi bio zatvoren centar u Nišu”, navodi Drecun.

Upitan zašto bi tako nešto radio bilo ko, pa i Jovanović, Drecun odgovara da je to pitanje za lidera liberal i podvlači:

“Ako je tvrdio da je tu pripreman nekakav državni udar onda mora da objasni na osnovu čega iznosi takav zaključak, koji su to dokazi”.

ODKB je inače organizacija koja okuplja države nastale raspadom SSSR uvezanih po kritierijumu bezbednosne i vojne saradnje.

XS
SM
MD
LG