Dostupni linkovi

Grabar-Kitarović: Pelješki most nije usmjeren protiv BiH


Gradilište Pelješki most
Gradilište Pelješki most

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak u Stonu, nakon sastanka na kojem je predstavljeno trenutno stanje projekta izgradnje Pelješkog mosta, kako će most biti izgrađen najranije 2021., a najkasnije 2023. godine.

Dodala je kako vjeruje da će u Bosni i Hercegovini biti shvaćeno da je projekt od vitalnog značaja za sve te je naglasila kako je još 2006. postignut dogovor o specifikacijama mosta, koji Hrvatska u potpunosti poštuje.

Bosanskohercegovačkim vlastima poručila je da prihvate argumente da je most strateški projekt Hrvatske i EU te da ni na koji način nije usmjeren protiv BiH.

"Važnost mosta nije samo u prometnom povezivanju državnog teritorija, već ima društveni i gospodarski značaj, pri širenju poslovanja, konkurentnosti, otvaranja novih radnih mjesta na poluotoku Pelješcu i okolnim otocima. Govorimo o revitalizaciji cijelog prostora spajanjem juga Hrvatske s ostatkom države, ali i spajanjem evropskog prostora. Omogućit će se da taj prekid bude premošten, što će olakšati eventualne probleme kad Hrvatska uđe u schengenski režim", rekla je hrvatska predsjednica.

XS
SM
MD
LG