Dostupni linkovi

Hojt Ji: SAD spremne pomoći Srbiji da bude članica EU


Hojt Brajan Ji na sastanku sa Anom Brnabić
Hojt Brajan Ji na sastanku sa Anom Brnabić

Premijerka Ana Brnabić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji ocenili su danas da Srbija mora da ostane čvrsto opredeljena u sprovodjenju reformi, kako bi u skorijoj budućnosti postala članica Evropske unije.

Hojt je rekao da su SAD spremne da pruže svaku vrstu pomoći, kako bi Srbija u što skorijoj budućnosti postala članica Evropske unije, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić i Hojt su takodje ocenili da je potrebna snažna volja i istrajnost svih činilaca vlasti i društva, kako bi se ostvario značajniji napredak u pitanjima vladavine prava, slobode medija, borbe protiv kriminala i korupcije i obezbedili bolji uslovi za život svih građana Srbije.

Premijerka je rekla da je najvažniji cilj očuvanje mira i stabilnosti u regionu, bez kojeg nema ni ekonomskog napretka, ni evropske budućnosti za region, dodajući da je Srbija posvećena otvorenom dijalogu sa Prištinom.

Brnabić je izrazila uverenje da će otvaranje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu dovesti do postizanja konsenzusa i saglasnosti u rešavanju pitanja od nacionalnog interesa za Srbiju.

Brnabić i Hojt su ocenili da postoji dosta prostora za unapredjenje ukupnih odnosa dve države.

Hojt se sastao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, no još nije objavljeno saopštenje sa tog susreta.

XS
SM
MD
LG