Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Polovina opština Kosova ide u drugi krug glasanja


Lokalni izbori na Kosovu

Na osnovu preliminarnih rezultata Centralne izborne komisije, polovina opština na Kosovu će ići u drugi krug glasanja. U 19 opština su se desile pobede, a u 19 drugih građani će za četiri nedelje izaći ponovo na glasanje.

Na glasanje neće ići Dečane, Glogovac, Kosovo Polje, Leposavić, Lipljan, Novo Brdo, peć, Srbica (Skenderaj), Štrpce, Vitina, Zubin Potok, Zvečan, Junik, mamuša, Elezov Han, Gračanica, Ranilug, Parteš i Severna Mitrovica.

Ponovo će se glasati u Đakovici, Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kamenici, Južnoj Mitrovici, Obiliću, Orahovcu, Podujevu, Prištini, Prizrenu, Štimlju, Suvoj Reci, Uroševcu, Vučitrnu, Mališevu i Klokotu.

Demokratski savez Kosova Ise Mustafa dobio je četiri opštine, Kosovo Polje, Lipljan, Peć i Vitinu, a ide u drugi krug u deset opština i to u Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kamenici, Obiliću, Podujevu, Prištini, Suvoj Reci, Uroševcu, i Vučitrnu.

Demokratska partija Kosova Kadri Veseljija dobila je samo Glogovac a u drugi krug ide takođe u deset opština i to u Dragašu, Kačaniku, Klini, Kamenici, Južnoj Mitrovici, Prizrenu, Štimlju, Uroševcu, Vučitrnu i Mališevu.

Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja dobila je Dečane i Junik. U drugi krug ide u šest opština, u Đakovici, Orahovcu, Istoku, Obiliću, Suvoj Reci te Klini.

Srpska lista dobila je devet opština sa srpskom većinom, i to u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu, Zubinom Potoku, Gračanici, Novom Brdu, Partešu, Ranilugu i Štrpcu, u drugi krug ide samo u Klokotu.

Pokret Samoopredeljenje nije dobio ni jednu opštinu, ali u drugi krug ide u pet opština i to u Prištini, Gnjilanu, Kačaniku, Kamenici, Podujevu, Prizrenu.

U drugi krug u Mališevu ide Inicijativa Fatmira Ljimaja, dok Alternativa (Mimoza Kusari Ljilja) ide u drugi u Đakovici.

Dok su nezavisni kandidati, Refki Suma i Bekim Jashari dobili Elezov Han i Srbicu.

XS
SM
MD
LG