Dostupni linkovi

Sejdinović napušta medijsku radnu grupu


Nedim Sejdinović, novinar
Nedim Sejdinović, novinar

Predstavnik Koalicije novinarskih i medijskih udruženja Nedim Sejdinović napustiće radnu grupu Ministarstva kulture i informisanja Vlade Srbije za izradu Strategije razvoja sistema javnog informisanja do 2023. godine, saopšteno je iz te medijske Koalicije.

Kako je objašnjeno svi članovi Koalicije izjasnili su se za odluku o povlačenju iz tima koji priprema Medijsku strategiju “zbog uverenja da je njen rad u ovom formatu i u datim okolnostima u potpunosti obesmišljen i da je jedini izlaz iz date situacije formiranje nove radne grupe sastavljene od osoba od profesionalnog i moralnog integriteta, medijskih stručnjaka i predstavnika relevantnih novinarskih i medijskih udruženja, kao i udruženja civilnog društva kao zastupnika interesa građana u ovom procesu”.

“Naših pet udruženja izlaskom iz radne grupe ne prestaju sa radom na izradi dokumenta koji će sadržavati elemente potrebne za izradu strateškog medijskog dokumenta i koji će, nadamo se, biti temelj neke buduće Medijske strategije u nekim budućim, nadamo se srećnijim vremenima. Želimo da pokrenemo najširu javnu diskusiju o analizi stanja u medijskoj sferi, preporukama kako da se problemi prevaziđu, ciljevima koje treba dosegnuti i aktivnostima koje u tu svrhu valja preduzeti”, stoji u saopštenju.

Koaliciju novinarskih i medijskih udruženja čine: Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Asocijacija Lokal pres i Asocijacija onlajn medija.

XS
SM
MD
LG