Dostupni linkovi

Izetbegović: Moj otac je ostavio BiH u amanet Erdoganu


Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH, tokom obeležavanja 14. godišnjice smrti Alije Izetbegovića, istakao je danas da je njegov otac ostavio BiH u amanet turskom predsedniku Tajipu Redžepu Erdoganu.

Kako je naveo, jedna od posljednjih razgovora koje je Alija Izetbegović imao bio je sa današnjim predsednikom Turske, prenosi N1.

“On je u njemu prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu je u amanet brigu za Bosnu i Hercegovinu. Ja mislim da Erdogan itekako dobro nosi taj amanet. Pogledajte samo ovu novu akciju da se gradi put između Beograda i Sarajeva”, kazao je Izetbegović.

On je izjavio da se mnoge poruke njegovog pokojnog oca i danas aktuelne, što se može zaključiti i po tome da se o njemu danas snimaju serije.

“Obratio bih pažnju na njegovo delovanje jer je on činio sve da se spasi bivša Jugoslavija, BiH, da se spasi mir, da ne dođe do rata, da se prihvate rešenja makar i nepravedna i bolna za patriote BiH, ali da prestane ubijanje u ovoj zemlji. A tokom rata da se sačuva supstanca BiH”, istakao je Izetbegović.

XS
SM
MD
LG