Dostupni linkovi

Matić: Tužilaštvo ne poklanja pažnju privatizaciji Jagodinske pivare


Serbia - Journalists Milan Pantic, Slavko Curivija and Dada Vujasinovic, murdered in Serbia more than 10 years ago, undated
Serbia - Journalists Milan Pantic, Slavko Curivija and Dada Vujasinovic, murdered in Serbia more than 10 years ago, undated

Predmet ubistva novinara Milana Pantića još uvek se nalazi u predistražnoj fazi, izjavio je Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara.

Matić je za list Danas rekao da je nadležno tužilaštvo "svakako agilnije" u proteklih nekoliko meseci u istrazi ubistva. Međutim, kada se radi o istrazi privatizacije Jagodinske pivare, što je u medijima figuriralo kao motiv za Pantićevo ubistvo, tužilaštvo, prema Matićevim rečima, pokazuje manjak interesovanja.

Iz Višeg tužilaštva u Jagodini očekujemo odgovor na pitanje u kojoj fazi je postupak, te da li istraga ide i u pravcu privatizacije Jagodinske pivare.

Istraga o ubistvu Milana Pantića je od početka išla u dva smera, ka priči o Jagodinskoj pivari i ka privatizaciji Cementare, kaže Senka Vlatković Odavić, novinarka Insajdera koji je u produkciji sa Radiom Slobodna Evropa istraživao da li je ubistvo Milana Pantića blizu rešenja.

„Milan Pantić je neumorno izveštavao o istrazi i suđenju u vezi sa Jagodinskom pivarom, to su bile neke finansijske malverzacije oko prodaje piva iz pivare. A s druge strane, otvarao je priču i o privatizaciji Cementare i na koji način će biti prodata, da je bilo izvesnih dogovora u vrhu vlasti i niko ga nije demantovao“, kaže Vlatković Odavić.

Ona dalje navodi da su se samo nekoliko meseci nakon što je Pantić ubijen mnogo stvari koje je pisao pokazale kao istinite.

„Pretpostavljam da je to zbog toga trag koji policija i tužilaštvo, a na koncu i Komisija za istraživanje ubistava novinara prate sve ovo vreme“, rekla nam je novinarka Insajdera.

Novinar Večernjih novosti Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine ispred svoje zgrade u Jagodini, udarcem tupim predmetom u glavu.

XS
SM
MD
LG