Dostupni linkovi

Tužilaštvo zatražilo pritvor za sve osumnjičene u slučaju 'Agrokor'


Agrokor
Agrokor

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu zatražilo je danas određivanje pritvora za 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor, među kojima su i osnivač tog koncerna Ivica Todorić i njegovi sinovi, koji su i dalje nedostupni hrvatskim istražiteljima, prenosi Beta.

Istražni sudija o tom zahtevu trebalo bi da odlučuje na ročištu zakazanom u podne.

Određivanje pritvora zatraženo je za sve osumnjičene, iako je proteklih dana ispitano njih 12. Prvoosumnjičeni Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan nisu dostupni hrvatskim istražiteljima, odnosno nalaze se u inostranstvu.

U saopštenju za javnost tužilaštvo je preciziralo da se određivanje istražnog zatvora traži za svih 15 osumnjičenih zbog opasnosti od ometanja krivičnog postupka uticanjem na svedoke, veštake i učesnike postupka.

Njih se sumnjiči za više krivičnih dela protiv privrede i za falsifikovanje, odnosno da su počinili krivična dela zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Akcija u slučaju Agrokor počela je u ponedeljak rano ujutro ulaskom policije u Kulmerove dvore, rezidenciju porodice Todorić. Na meti istrage su osobe koje su bile na čelu Agrokora pre nego što je taj koncern preuzela vanredna uprava.

XS
SM
MD
LG