Dostupni linkovi

Srbija nije sprovela sporazum o pravosuđu sa Kosovom


Sjedište Evropske komisije
Sjedište Evropske komisije

Evropska unija (EU) žali što je Srbija zatražila da se integracija srpskog osoblja sa severa Kosova u kosovsko pravosuđe odloži, izjavila je danas portparolka EU Maja Kocijančič.

"Priština je ispunila sve obaveze u vezi implementacije sporazuma o pravosuđu. Veoma je važno da se integracija osoblja desi jer će to doprineti vladavini zakona na Kosovu, odnosno u mitrovačkom regionu", istakla je ona na konferenciji za novinare u Briselu, dodajući da je od suštinskog značaja da se to desi što pre moguće.

Kocijančič: Žalimo što nije došlo do integracije srpskog osoblja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Kocijančič je priznala da je implementacija sporazuma iz briselskog dijaloga i dalje izazov i da se na tome radi sa obema stranama.

"Napredak obe strane na evropskom putu povezan je sa napretkom u dijalogu", dodala je ona.

Iz Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije za sada nisu odgovorili na pitanje Radija Slobodna Evropa (RSE) zašto je Beograd zatražio odlaganje integracije srpskog osoblja u kosovsko pravosuđe.

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić izjavio je prethodno za Radio-televiziju Srbije (RTS) da očekuje da će posao u vezi sa primenom sporazuma Beograda i Prištine o pravosuđu biti završen u petak.

XS
SM
MD
LG