Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vulin o aferi ’stan’: Nije trebalo da kažem istinu


Iskreno se kajem što sam rekao istinu: Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, upitan oko porekla novca kojim je kupio stan, izjavio je da je nekretnina kupljena pre šest godina, kada, kako je naveo nije bio u vlasti, a da se, kako se izrazio, kaje što je rekao istinu i da poziva pravosuđe da još jednom ispita čitav slučaj.

„Nisam trebao da kažem da mi je pomogla porodica. Mogao sam da kažem bilo šta drugo. Trebao sam da kažem bilo šta drugo. Nisam to uradio, rekao sam istinu pre šest godina ne razmišljajući da će ta istina biti najstrašnija optužba u Srbiji“, rekao je Vulin u subotu na konferenciji za medije u Kruševcu, gde je premijerka Ana Brnabić predstavila rezultate prvih sto dana Vlade.

Na pitanje novinara u vezi sa slučajem kupovine stana od 200.000 evra, za koje je Vulin ranije rekao da je pozajmio novac od tetke svoje supruge, ministar odbrane je rekao da su tu priču "mediji objavljivali konstantno na šest meseci" u poslednje dve godine, a sada je, ocenjuje, interes da bude u centru pažnje.

On je pozvao pravosudne institucije da ponovo istraže ovaj slučaj.

„Radujem se i tražim, ako to nije pritisak na pravosuđe, da se još jednom, treći, četvrti put proveri. Hoću da cela Srbija zna: iskreno se kajem što sam rekao istinu. Nisam trebao“, rekao je Vulin.

Podsetimo, Vulin je rekao da je novac za stan dobio od suprugine tetke iz Kanade, a na pitanje kako je uneo te pare kad im nema traga u novčanim transakcijama, rekao da je unosio u zakonski dozovljenim sumama po devet hiljada evra, što bi značilo da je putovao u Kanadu 20 puta.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG