Dostupni linkovi

Zaev: Makedonija će biti 30. članica NATO


Zoran Zaev
Zoran Zaev

Lider vladajuće makedonske stranke Socijaldemokratski savez (SDSM) Zoran Zaev izjavio je na predizbornom skupu u Prilepu da će Makedonija postati 30. članica NATO-a, da će započeti pregovore sa Europskom unijom i riješiti problem sa nazivom države.

Zaev, koji je makedonski premijer, istakao je da će Makedonija pokazati da može rješavati probleme prijateljski i u dobrom duhu, te da je njena budućnost u EU i NATO, prenose makedonski mediji.

Lider opozicionog VMRO-DPMNE Nikola Gruevski je u Berovu, na skupu pred lokalne izbore koji će biti održani u nedjelju, 15. oktobra, istakao da VMRO-DPMNE planira otpisati dugove socijalno ugroženim obiteljima i da obitelji sa nižim prihodima oslobodi plaćanja komunalija do 75 posto.

Na predizbornim skupovima lider Alijanse za Albance Zijadin Sela pozvao je birače da ne daju glas onima koji daju lažna obećanja, a kandidat za gradonačelnika općine Gostivar iz vladajuće stranke Albanaca Demokratske unije za integraciju (DUI) Nevzet Bejta obećao je investicije u putnu infrastrukturu i poboljšanje uvjeta života.

Makedonsko državno izborno povjerenstvo počinje danas distribuciju izbornog materijala općinskim izbornim povjerenstvima.

Predizborna kampanja bit će završena u petak, 13. listopada, u ponoć. Šesti lokalni izbori u Makedoniji bit će održani na 3.480 biračkih mjesta u 80 općina i u gradu Skoplju.

XS
SM
MD
LG