Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: Srbija će se za pravdu boriti sama u slučaju Orić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je oslobađajuća presuda za ratnog komandanta Armije R BiH u Srebrenici Nasera Orića dokaz da životi srpskih civila nisu jednako vredni kao životi drugih ljudi i da je to znak da će Srbija za pravdu uvek morati da se bori sama.

U izjavi novinarima nakon sastanka sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidisom, Vučić je rekao da je već razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministarkom pravde Nelom Kuburović i da će se, tim povodom, uskoro oglasiti i Ministarstvo pravde.

"Ali moja uloga, kao predsednika, je da ne kažem najstrašnije reči, jer je očigledno da život Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića nisu vredni kao životi nekih drugih ljudi, jasno je da srpska suza nema roditelja. Jasno je da ćemo za pravdu morati da se borimo mi sami, i da ćemo samo mi biti optuživani. Da nikada ni (Ramuš) Haradinaj ni Orić neće biti krivi, ako je po njihovim sudovima, za najveći broj Srba koji su stradali " rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija morati da se protiv toga bori još snažnijom ekonomijom, većom snagom i jedinstvom, kao i i većim radom.

"Da taj rad donese plodove za budućnost našoj deci. Da ne bežimo i ne skrivamo istinu od dece, da prihvatimo odgovornost tamo gde smo krivi, ali i da jasno govorimo gde su drugi krivi. Da gledamo u evropsku budućnost Srbije", rekao je Vučić.

Vučić je pozvao Srbe da posle te presude Oriću ne izgovore nijednu tešku reč protiv komšija Bošnjaka.

XS
SM
MD
LG