Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Crna Gora formirala Savjet za NATO


Dan Vojske Crne Gore
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Dan Vojske Crne Gore

Prvi Dan Vojske Crne Gore (VCG) od ulaska u NATO obilježile su odluka Vlade da formira Savjet za NATO kojim će rukovoditi premijer, Duško Marković i centralna svečanost u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu.

„Imajući u vidu činjenicu da je Crna Gora, kao članica NATO-a, u obavezi da učestvuje u aktivnostima Alijanse, kao i značaj nastavka koordinacije ključnim obavezama koje proizilaze iz članstva, Vlada je donijela Odluku o obrazovanju Savjeta za NATO“.

„Nakon punopravnog članstva svjesni smo da za nas predstoje novi izazovi, da nas očekuje naporan rad na razvijanju kapaciteta potrebnih za dostizanje punih operativnih sposobnosti Vojske“, rekao je načelnik Generalštaba VCG, general-pukovnik Ljubiša Jokićtokom današnje centralne svečanosti održane povodom 7. oktobra Dana Vojske u Danilovgradu.

General Jokić je podsjetio da su, dok se proslavlja Dan VCG, njhove kolege oficiri, podoficiri i vojnici daleko u brojnim misijama i operacijama u Avganistanu, Maliju, Zapadnoj Sahari, Obalama Somalije doprinoseći miru i bezbjednosti ponosno vijući zastavu Crne Gore.

Svečanosti su, pored predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i ministra odbrane Predraga Boškovića prisustvovali i brojni predstavnici vojnog i diplomatskog kora.

XS
SM
MD
LG