Dostupni linkovi

Tramp kritikovao Senat zbog istrage o Rusiji


Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je danas Obaveštajni komitet američkog Senata zbog istrage o navodnoj tajnoj povezanosti Rusije i njegovog izbornog tima.

Tramp je upitao na Tviteru zašto komitet ne ispituje lažne vesti kako bi se utvrdilo zašto ih toliko ima u SAD.

Komitet Senata postigao je konsenzus da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore 2016, ali se i dalje istražuje da li je bilo dogovora između Moskve i ljudi iz tima za kampanju Donalda Trumpa. Očekuje se da bi se istraga mogla okončati do kraja godine.

Republikanski senator Ričard Bur rekao je da je komitet ispitao više od 100 svedoka, ako i da je ostalo još posla, dodajući da mogućnost ruske umešanosti u kampanju Donalda Trampa ostaje "otvorena".

"Komitet nastavlja da razmatra sve dokaze kako bi se utvrdilo da li postoji bilo kakva naznakao tajnoj saradnji", rekao je Bur i dodao da ne želi da diskutuje o preliminiranim rezultatima istrage, jer ih "nema".

Komitet je ispitao više od 100 svedoka, među kojima su bili i šef Trampove predsedničke kampanje Pol Manafort i njegov zet i savetnik u Beloj kući Džared Kušner, i pregledao 100.000 stranica dokumenata.

XS
SM
MD
LG