Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Britanski mediji: Govor Tereze Mej noćna mora


Komičar daje Mejovoj formular kojim se otpuštaju zaposleni

Britanski mediji ocenili su danas da se govor premijerke Tereza Mej na kraju kongresa vladajuće Konzervativne stranke pretvorio u noćnu moru i da je njen govor o "britanskom snu" promašen.

Govor premijerke je prekinuo komičar koji joj je dao formular kojim se otpuštaju zaposleni, potom je imala napad suvog kašlja i na kraju su neka slova slogana kongresa iza njenih leđa pala na pod.

Britanska premijerka je imala "noćnu moru", preneo je list Fajnenšel tajms komentarišući završni govor na kongresa stranke u Mančesteru. Mali incidenti tokom govora su bacili senku na njen pokušaj da okrene list posle loših rezultata na parlamentarnim izborima i povrati autoritet, dodao je list.

"Premijerka je tokom govora trebalo da predstavi viziju nacije, ali se sve pretvorilo u katastrofu", ocenio je tabloid San koji je toj temi posvetio naslovnu stranu.

Dejli telegraf je preneo da premijerka "nije bila talična". Čak ni čaše vode i bombone protiv kašlja koje joj je pružio ministar finansija Filip Hamond nisu bile od velike koristi.

"Posle govora, Bregzit će biti kao med i mleko", preneo je Dejli mejl koji je objavio niz fotografija sa nevoljama Tereze Mej tokom govora.

List Tajms pomenuo je "promašeni" modni detalj premijerke koja je stavila ruku na usta dok je kašljala, pa se ispod rukava pojavila velika narukvica s likom brazilske umetnice Fride Kalo, nekada komunističke aktivistkinje.

Britanska premijerka vidno prehlađena posle govora je "pala u zagrljaja" suprugu.

Škotski Skotsmen je ocenio da je premijerka "izgubila glas i ono malo preostalog autoriteta".

Njene nevolje su odjeknule i u stranim medijima. Nemački Zidojče cajtung ocenio je govor kao "metaforu njene slabosti", pariski Mond i Liberasjon naveli su da je Tereza Mej dodatno oslabljenja i da su to "tegobe njenog kraja".

XS
SM
MD
LG