Dostupni linkovi

Porodice ubijenih gardista: Vučić smatra da je vojna komisija podmetala dokaze


Roditelji ubijenih gardista
Roditelji ubijenih gardista

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u vreme dok je bio premijer zemlje, saopštio je roditeljima gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića, ubijenih u vojnom objektu Karaš 2004. godine, da je vojna istažna komisija podmetnula parafinske rukavice, izjavio zastupnik porodica Predrag Savić.

"Tadašnji premijer Vučić je decidno rekao na sastanku održanom 8. decembra u Vladi Srbije da je u vojsci prekinut zavet ćutanja i da je progovorio jedan visoki oficir i da je saopšteno da su te parafinske rukavice podmetnute vojnicima", rekao je Savić novinarima ispred vojnog objekta Karaš, gde su porodice ubijenih gardista obeležile 13. godišnjicu ubistva vojnika.

Savić, međutim, nije mogao da kaže o kom visokom oficiru je reč.

Vučić govorio o podmetanju dokaza oko ubistva gardista?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:39 0:00

On je rekao da saznanja koja je izneo Aleksandar Vučić nisu ni na koji način ubrzala rešavanje ovog slučaja koji je i nakon 13 godina u predistražnom postupku.

Zastupnik porodica Aleksandar Đorđević rekao je da vladina komisija za istraživanje ovog slučaja, koja je formalno formirana krajem prošle godine, nikada nije praktično počela sa radom, jer Vlada još uvek nije imenovala predstavnike iz Ministarstva pravde, tužilaštva i sektora bezbednosti.

Zbog toga su roditelji ubijenih vojnika Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića najavili da će tražiti još jedan sastanak sa predsednikom Vučićem i predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

"Nama je sadašnji predsednik obećao da će krenuti sa mrtve tačke. Međutim, evo, godina dana prođe, a mi još uvek ne znamo šta se radi u tužilaštvu", rekao je otac Dragana Jakovljevića, Janko Jakovljević.

[Video / RSE i Insajder, septembar 2016.]

Slučaj Topčider: Superveštačenje pokazuje da su gardisti ubijeni
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži.

Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

XS
SM
MD
LG