Dostupni linkovi

Stefanović: Ne bavim se Savamalom, pitajte tužioca


Sa jendog od brojnih protesta zbog slučaja Savamala

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se ne bavi istragom u slučaju Savamala i uputio novinare da za sve što je vezi sa tom istragom pitaju nadležnog tužioca..

On je na konferenciji za novinare ocenio i da je zbog podataka iz istrage koji se pominju u javnosti "istraga kompromitovana". Stefanović je više puta ponovio da ne zna nikakve podatke iz istrage o toim slučaju i da se njome ne bavi.

"Od oktobra 2013. Ministarstvo unutrašnjih poslova više ne pokreće ni predistražni postupak a tužilaštvo vodi i zaključuje istragu", rekao je on.

Naslovnica NIN-a o slučaju Savamala, arhivski snimak
Naslovnica NIN-a o slučaju Savamala, arhivski snimak

Naveo je i da se kada se istraga završi i slučaj okonča pisanjem krivične prijave dozvoljava iznošenje činjenica u javnosti. Upitan da li je zadovoljan radom policije na slučaju Savamala, Stefanović je odgovorio: "To ću moći da kažem kada tužilaštvo zavrsi istragu".

U noći između 24. i 25. aprila 2016. osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi". Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

XS
SM
MD
LG