Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bez smene gradonačelnika Subotice


Bogdan Laban, gradonačlnik Subotice

Odbornici Skupštine opštine Subotica većinom glasova su odbili inicijativu Mađarskog pokreta i Demokratske stranke da se na sednici održanoj u sredu raspravlja o smeni gardonačelnika Subotice Bogdana Labana.

Inicijativa je podneta zbog nedavnog nasilničkog ponašanja i pretnji koje je Laban uputio svom partijskom kolegi Vladimiru Polovini, o čemu postoji i audio zapis koji je objavljen u javnosti. Laban je ponovio da se ne oseća krivim i da neće podneti ostavku, te da se protiv njega vodi hajka.

„Nadležni organi već sprovode istragei videćemo o čemu se tu radi, ko i zašto blati moju porodicu i mene, i pokušavajuda mi napadnu integritet, dostojanstvo i čast, i sve što je bilo... Neki odbornici iz ove sale objavili su u medijima slike mog dvorišta, prozivajući me zbog uređenja kuće - valjda misle da treba da živim u šatoru, nakon 30 godina radnog staža?“, kazao je Laban.

On je izneo uverenje da se u nekim medijima neprestano iznose laži protiv njega, ali da ne zna zbog čega niti po čijem se nalogu to radi.

XS
SM
MD
LG