Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Odloženo suđenje Puzigaći, optuženom za učešće u ubistvu Tatona


Cveće na mestu ubistva mladića, Beograd, 2010.

Suđenje Dejanu Puzigaći optuženom za učešće u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona 2009. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog izostanka planiranih svedoka, a naredni pretres zakazan je za 15. novembar kada bi trebalo da budu saslušani zaštićeni svedoci.

Na današnjem suđenju trebalo je da svedoće Igor Dimitrijević i Nenad Đuričić, kao i veštaci Đorđe Alimpijević i Ivica Milosavljević, ali se nisu pojavili.

Sudsko veće je odložilo pretres za 15. novembar kada bi trebalo da budu saslušani zaštićeni svedoci A1 i A2 u sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

Sudsko veće je nalažilo da se za 24. novembar pozovu svedoci koji su bili planirani za danas.

Puzigaća je bio u bekstvu i u odsustvu je osuđen na 32 godine zatvora da bi potom Apelacioni sud tu presudu smanjio na 14 godina zatvora.

Ponavljanje suđenja odobreno je nakon njegovog hapšenja u Grčkoj i izručenja Srbiji.

Puzigaća je 14. aprila 2016. ekstradiran iz Grčke u Srbiju, gde je lišen slobode, nakon čega su njegovi branioci podneli zahtev za ponavljanje postupka.

Za ubistvo Tatona na razne zatvorske kazne osuđeno je 14 osoba a jedna osoba na uslovnu kaznu.

Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza.

Njega je pretukla grupa navijača a preminuo je 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Puzigaća je danas u sud došao u monaškoj odori, jer se tokom višegodišnjeg bekstva zamonašio i uzeo monaško ime Sava.

Na početku suđenja u aprilu, Puzigaća je negirao učešće u tuči tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana.

XS
SM
MD
LG