Dostupni linkovi

Skupština Kosova nastavila sednicu o programu Vlade


Skupština Kosova
Skupština Kosova

Skupština Kosova nastavila je danas vanrednu sednicu o programu vlade Ramuša Haradinaja. Ova sednica je na zahtev opozicije, pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova, počela 10. septembra, dan nakon izbora vlade, i tek je danas nastavljena.

Šef parlamentarne grupe Samoopredeljenja, Gljauk Konjufca, kazao je da je Haradinajev program isti kao i onaj od ranijih vlada, baziran na neostvarivim obećanjima. Avdulah Hoti iz Demokratskog saveza je istakao da je izborom vlade Haradinaja kriza na Kosovu samo još više produbljena.

Haradinaj je s druge strane pozvao na konstruktivnu i korektnu debatu, dodajući da je spreman da razgovara o programu vlade onda kada opozicija bude bila spremna na to. Kako je dodao, svi su programi dobili na samom početku njegovog mandata.

On je reagovao i na kritiku Avdulaha Hotija, da je Haradinaj sklopio tajni sporazum sa Srpskom listom, dodajući da je „odgovorni rad jedini sporazum sa Srpskom listom“.

Haradinaj je nakon govora, uz izgovor da vlada mora da radi, napustio Skupštinu a za njim salu su napustili i ministri njegovog kabineta.

Ahmet Isufi iz Haradinajeve partije rekao je da opozicija nije uopšte pročitala program vlade Ramuša Haradinaja, i da stoga upućuje neosnovane kritike.

XS
SM
MD
LG