Dostupni linkovi

Urednik KRIK-a tužio Vulinov Pokret socijalista


Dojčinović: Političari glume siromaštvo
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

Dojčinović za RSE: Političari glume siromaštvo (iz intervjua u decembru 2016)

Urednik portala KRIK Stevan Dojčinović tužio je danas Pokret socijalista Aleksandra Vulina zbog, kako se navodi na tom portalu, laži koje je Pokret o njemu objavio u nizu saopštenja.

Nakon što je KRIK objavio da ministar odbrane Vulin ne može da dokaže poreklo novca kojim je kupio stan, njegov Pokret socijalista izdao je na zvaničnom sajtu brojna saopštenja u kojima pokušava da diskredituje rad urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića.

Za Dojčinovića se navodi da prima novac od stranaca da bi pisao tekstove protiv Vulina, da ta primanja ne prijavljuje nadležnim institucijama, da kriminalizuje one koji rade u interesu Srbije, kao i da je svaki neprijatelj Srbije njegov prijatelj. Osim toga, Dojčinović je označen kao narkoman i kao osoba koja ima čudne sklonosti da visi po plafonima, probada bradavice iglama i samopovredjuje se, preneo je KRIK.

Saopštenja su osudila sva novinarska udruženja, opozicione stranke i pojedini članovi Vlade.

Povod za vređanje i pokušaj diskreditacije urednika KRIK-a bila je objava da Vulin ne može da dokaže poreklo novca kojim je kupio stan. Ministar Vulin tvrdio je da je stan platio prodajom nekretnine, a kasnije da je reč o pozajmici od 205.000 evra od suprugine tetke iz Kanade, piše u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije koji je objavio KRIK.

Pošto svoje tvrdnje nije mogao da dokaže Agencija je izveštaj prosledila Tužilaštvu za organizovani kriminal sumnjajući da je ministar počinio neko krivično delo. Nakon dve godine, tužilaštvo je bez obrazloženja obustavilo postupak. Rekli su samo da nisu utvrdili da je Vulin počinio delo iz njihove nadležnosti i predali predmet Prvom osnovnom tužilaštvu.

U Prvom osnovnom tužilaštvu kažu da su proveravali samo da li je ministar Vulin prijavio stan, ali ne i način na koji ga je stekao. I ovo tužilaštvo obustavilo je postupak.

(Video: U rubrici RSE “Šta rekoste”, o tome govori Ilir Gaši, programski direktor fondacije “Slavko Ćuruvija”)

Gaši: Darežljiva ministrova tetka
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:47 0:00

XS
SM
MD
LG