Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SIPA u Tuzli i Banjaluci uhapsila četiri osobe


Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, u operativnoj akciji kodnog naziva „Bond“, danas su na području Banjaluke i Tuzle uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, saopšteno je iz SIPA-e.

Navedene osobe sumnjiče se da su duže obavljale nedozvoljen međunarodni promet cigareta s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, tako što su cigarete nabavljali u Crnoj Gori i Srbiji, a zatim ih krijumčarili u BiH i Hrvatsku putničkim motornim vozilima sa izrađenim posebnim pregradama namijenjenim za krijumčarenje robe. Na ovaj način izbjegavali su plaćanje predviđenih akciza.

Tokom akcije pretreseni su i objekti koje koriste osumnjičeni s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku. Akcija je izvedena po naredbi Suda i Tužilaštva BiH.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njihovom daljem statusu.

Prilikom rada na ovom predmetu, u prethodnom periodu je, u saradnji sa partnerskim agencijama, pronađena i privremeno oduzeta veća količina cigareta bez akciznih markica. Aktivnosti na predmetu se nastavljaju, naveli su u SIPA-i.

XS
SM
MD
LG