Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosovo: Imenovani članovi Komsije za granicu


Vlada Kosova

Vlada Kosova imenovala je nove članove Države komisije za obeležavanje državne granice.

Pored predsedavajućeg Špejtima Bulićija, profesora sa Univerziteta Prištine, komisiju čine stručnjaci Zejnulah Gruda, Martin Berišaj, Hamit Bašoli i Fljorim Isufaj. U komisiji će biti i predstavnici ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova, kao i infrastrukture.

„Komisija će sprovoditi obaveze u skladu sa Zakonom o kontroli i nadzoru državne granice i Pravilnikom Vlade Kosova o radu državne komisije za obeležavanje i održavanje državne granice. Odluka obavezuje sve nadležne institucije dap omognu Komisiju u sprovođenju svojih obaveza“, stoji u saopštenju Vlade Kosova.

Vlada Ramuša Haradinaja, je 11. septembra, na prvom zasedanju njegovog kabineta,razrešila Državnu komisiju za demarkaciju koja je obeležila spornu granicu sa Crnom Gorom.

Haradinaj je rekao da pitanje demarkacije sa Crnom Gorom mora da se reši a kako bi građani uživali slobodu kretanja sa EU.

Dok je bio u opoziciji, Haradinaj se protivio demarkaciji sa Crnom Gorom te je tokom kampanje najavio da ona mora da se ispravi, dodajući sa je granica Kosova na Kuli i Čakoru.

XS
SM
MD
LG