Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Spor oko životinja u studiju TV Pink


Zgrada televizije Pink, Beograd

Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine nije do kraja uradila posao kada, postupajući po prijavi udruženja za zaštitu životinja, nije pronašla životinje u studiju Televizije Pink u Šimanovcima, u kojem se snima rijaliti šou "Zadruga", saopštila su ova udruženja.

Udruženja Feniks, Nada za životinje Riska i Link plus su zbog nezakonitog držanja i javnog prikazivanja životinja u programu "Zadruga", podnela prijavu nadležnoj pokrajinskoj inspekciji.

Prema saopštenju ovih udruženja pravna zastupnica TV Pink rekla je inspekciji da su životinje odvedene kod veterinara, ne navodeći o kojoj veterinarskoj ambulanti se radi, te da su životinje poreklom iz Zoološkog vrta u Jagodini, ali da nije objašnjeno da li su poklonjene ili privremeno ustupljene za potrebe snimanja programa.

Milica Ranković, predsednica Udruženja Feniks kaže za RSE da je nadležna inspekcija morala da istraži gde su životinje, da utvrde kod kog su veterinara i zašto.

„Da li treba da se pokaže da je neko van zakona? Možda je to ideja“, pita Ranković.

„Koliko smo mi informisani ne postoji dozvola za držanje i javno prikazivanje divljih i pitomih životinja u prostoru gde se snima rijaliti, a ne postoje ni uslovi za njihovo držanje u takvim uslovima“, kaće Ranković.

Predsednica Upravnog odbora organizacije Link plus Nataša Vukmirović navela je u saopštenju da veterinarska inspekcija još nije dostavila obaveštenje o postupanju po prijavi, a da udruženja nisu dobila odgovor Željka Mitrovića na dopis koji su mu uputila sa molbom da oslobodi životinje koje su zatočene za potrebe snimanja programa "Zadruga".

XS
SM
MD
LG