Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Incident ispred zgrade televizije "Pink"


Na protestu "Ovako više ne može" koji su organizovali pokret Dveri, Zdrava Srbija i sindikat "Sloga" ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu, napadnute su novinarke te televizije, javlja agencija Beta.

Napadač na novinarke priveden je ubrzo Višem javnom tužilaštvu, saopštio je Kabinet ministra unutrašnjih poslova Srbije.

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije je osudilo fizički napad na novinarke TV Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović, te pohvalio brzu reakciju samog ministra policije dr Nebojše Stefanovića koji je u vanrednoj emisiji na Televiziji Pink oštro osudio nasilje nad novinarima.

"Očekujemo da će policija i ubuduće brzo reagovati u sličnim situacijama a da će ministar Stefanović svojim autoritetom doprineti da se mnogi nerazjašnjeni napadi na novinare što pre razreše", saopštio je NUNS.

Posle napada je došlo do opšteg komešanja, ali nije bilo većih incidenata. Kako je javila reporterka agencije Beta, obezbeđenje televizije Pink je gurnulo na zemlju jednog učesnika skupa.

Na protestu koji je počeo u 14 časova okupljeni su nosili državne zastave i zastave svojih pokreta, zvižde pištaljkama, uzvikuju "Ua!", dok se iz dvorišta televizije Pink čula klasična muzika.

Nosili su i transparente s precrtanim znakom Pinka, kao i s natpisima "Dosta nam je mraka", "Lepi Mića šampion", "Maca diskrecija do pobede".

U dvorište zgrade televizije Pink izašao je vlasnik Željko Mitrović koga su učesnici protesta dočekali uzvikujući "Ubico!" i "Narkomane!".

Mitrović se oglasio preko razglasa iz dvorišta svoje televizije navodeći da je danas "rođendan Pinka", da je taj medij privatna svojina i da se "niko neće mešati u privatno vlasništvo i njegovu uredjivačku politiku".

Iz zgrade Pinka su izašle devojke u narodnoj nošnji koje su učesnicima protesta delile vodu i banane.

Skup su obezbeđivali redari, a učesnici protesta blokirali su saobraćaj ispred zgrade Pink iz pravca Vojno-medicinske akademije do bolnice "Dr Dragiše Mišović Dedinje".

Pokret Dveri, Zdrava Srbija - koju predvodi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i sindikat "Sloga" najavili su da će na protestu tražiti i bolji položaj radnika u Srbiji, "razbijanje medijskog mraka", a protive se, kako su Dveri navele, i "izdaji" Kosova.

Protest je popodne nastavljen ispred zgrade Vlade Srbije.

XS
SM
MD
LG