Dostupni linkovi

Haradinaj: Bez dokaza da je ministar zlostavljao građane


Premijer Kosova Ramuš Haradinaj
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj

Kabinet premijera Kosova, Ramuša Haradinaja, saopštio je da ne postoje dokazi da je izabrani ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Nenad Rikalo, iz Srpske liste, bio uključen u “zlostavljanju građana Prištine tokom 1999. godine”, kako su pojedini građani izrazili zabrinutost nakon njegovog imenovanja.

“Ubrzo nakon toga, preko zvaničnih kanala, i pismeno, tražio sam informacije od Državnog tužilaštva, Kosovske obaveštajne agencije (KOA) i Policije Kosova u vezi sa tvrdnjama građana o njegovom učešću u gore pomenutim aktivnostima. Iz odgovora koje sam dobio, zvaničnim putem, od ovih tri državnih institucija, ne postoje nikakvi dokazi da je on učestvovao u takvim akcijama”, saopštio je Haradinaj .

“Kao premijer, uveravam građane Kosova, da ću, ne samo u ovom slučaju, nego i u bilo kojoj sličnoj situaciji, postupiti u skladu sa zakonom i odgovornostima koje imam”, dodao je on.

Pojedini građani naselja Dardanije su nakon izbora Rikala lokalnim medijima izjavili da ga se sećaju uniformisanog i da je maltretirao svoje komšije.

XS
SM
MD
LG