Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Haradinaj: Bez dokaza da je ministar zlostavljao građane


Premijer Kosova Ramuš Haradinaj

Kabinet premijera Kosova, Ramuša Haradinaja, saopštio je da ne postoje dokazi da je izabrani ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Nenad Rikalo, iz Srpske liste, bio uključen u “zlostavljanju građana Prištine tokom 1999. godine”, kako su pojedini građani izrazili zabrinutost nakon njegovog imenovanja.

“Ubrzo nakon toga, preko zvaničnih kanala, i pismeno, tražio sam informacije od Državnog tužilaštva, Kosovske obaveštajne agencije (KOA) i Policije Kosova u vezi sa tvrdnjama građana o njegovom učešću u gore pomenutim aktivnostima. Iz odgovora koje sam dobio, zvaničnim putem, od ovih tri državnih institucija, ne postoje nikakvi dokazi da je on učestvovao u takvim akcijama”, saopštio je Haradinaj .

“Kao premijer, uveravam građane Kosova, da ću, ne samo u ovom slučaju, nego i u bilo kojoj sličnoj situaciji, postupiti u skladu sa zakonom i odgovornostima koje imam”, dodao je on.

Pojedini građani naselja Dardanije su nakon izbora Rikala lokalnim medijima izjavili da ga se sećaju uniformisanog i da je maltretirao svoje komšije.

XS
SM
MD
LG