Dostupni linkovi

Zagreb: Keleminac kazneno prijavljen zbog paljenja 'Novosti '


Zagreb, Trg bana Jelačića
Zagreb, Trg bana Jelačića

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad Draženom Kelemincem, predsjednikom ekstermističke Autohtone hrvatske stranke prave (A-HSP) policija je utvrdila kako postoji sumnja da je paljenjem tjednika Novosti počinio kazneno djelo javnog poticanja na mržnju i nasilje usmjereno prema srpskoj manjini.

Protiv Kelemineca je policija nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, izvijestilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova, a ukoliko prijava bude prihvaćena, prijeti mu do tri godine zatvora, prenosi portal Novosti.

Nakon nekoliko dana šutnje i prvotnog minoriziranja Keleminčeve akcije u centru Zagreba, danas je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković osudio taj čin i to nakon što je najavio održavanje sjednice Vijeća za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima.

"Postoje i provokatori koji te teme koriste kako bi unijeli razdor u javnosti. Tu mislim na neke marginalne stranke koje su palile Novosti. Takva ponašanja su neprihvatljiva i mi ih osuđujemo. Takvu vrstu ponašanja nećemo tolerirati", rekao je Plenković.

Podsjetimo, Dražen Keleminec je dva puta u deset dana ispred ureda Srpskog narodnog vijeća, odnosno redakcije Novosti u Zagrebu, spalio primjerke tjednika Novosti.

XS
SM
MD
LG