Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vlada Srbije daje garancije za Mladića


Ratko Mladićpred Haškim sudom

Vlada Srbije daće garancije za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića radi njegovog lečenja u Srbiji, izjavila je ministarka pravde Srbije Nela Kuburović.

"Poštujući zahtev porodice i branilaca generala Ratka Mladića, Ministarstvo pravde pokrenulo je procedure za davanje garancija kako bi se Mladić pustio na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji", rekla je u Beogradu Nela Kuburović.

Ona je saopštila da bi davanje garancija uskoro trebalo da se nađe na dnevnom redu sednice Vlade Srbije, da je Ministarstvo prethodno prikupilo neophodna mišljenja o tome, kao i da nije prvi put da Vlada Srbije daje garancije za osobe koje su u pritvoru Haškog tribunala.

"Do sada smo poštovali ono što je bilo garantovano. Verujem da će i ovog puta biti na pozitivan način odgovoreno braniocima i porodici generala Ratka Mladića", rekla je Kuburović.

Mladić je pred Haškim tribunalom optužen 25. jula 1995 za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u Bosni i Hercegovini. Prvostepena presuda Ratku Mladiću trebalo bi da bude izrečena do novembra 2017.

XS
SM
MD
LG