Dostupni linkovi

Policija istražuje pretnje "Magločistaču"


Pretnje jedna od posledica kada se ne sankcioniše govor mržnje: Natalija Jakovljević

Nezavisno društvo novinara Vojvodine prijavilo je policiji pretnje koje je primio subotički portal “Magločistač”, nakon tekstova objavljenih o gradonačelniku tog grada Bogdanu Labanu.

Novinarka i urednica tog portala Natalija Jakovljević izjavila je za Radio Slobodna Evropa da je kontaktirana iz policije, te da joj je obećano da će nadležni učiniti sve kako bi se utvrdilo ko su osobe koje su uputile pretnje.

Pretnje saradnicima Magločistača su upućene kroz elektronske poruke u kojima im se preti smrću, i to kao komentar na tekst o gradonačelniku Labanu.

Sadržaji poruka aludiraju na nedavne skandalozne događaje u Subotici čiji je gradonačelnik jedan od aktera, navodi Natalija Jakovljević.

"Upućene su dve poruke u kojima nam se preti ‘da ćemo biti zaklani kao zečevi’, a pominju se i one betonske čizme, kojima će ‘gaziti po našim krajnicima’.Povod za ove pretnje bio je autorski tekst na našem sajtu pod naslovom 'Svi smo mi radnici Goše, a vladari Labani', tako da mislim da je sve ovo jedna od posledica kada se ne sankcioniše govor mržnje", kaže Jakovljević.

Na molbu RSE za komentar na pretnje “Magločistaču” nadležni u lokalnoj samoupravi u Subotici do ovog trenutka nisu odgovorili.

Brakus: Gradonačelnikov grkljan
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00

XS
SM
MD
LG