Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Jevtić: Formiranje ZSO i povratak raseljenih prioritet Srba u Vladi Kosova


Zgrada Vlade Kosova (ilustracija)

Novi ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je u nedelju da Srbi na Kosovu ubuduće mogu očekivati rešavanje nagomilanih problema, a da je prioritet formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i povratak 20.000 raseljenih Srba.

"Naš prioritet u budućem radu jeste rad na svim temama koji treba da pomognu ne samo povratak raseljenih već i opstanak svih", rekao je Jevtić, poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova i potpredsednik Vlade Kosova, za Radio-televiziju Srbije.

Naveo je da su prioritet teme poput formiranja ZSO, povratak raseljenih i opstanak, rešavanje pitanja uzurpirane imovine i druga važna pitanja za tamošnje Srbe.

"Ova Vlada Kosova sada zavisi od glasova Srpske liste. U tom smislu će i naša politička pozicija biti drugačija, jer ćemo imati drugačiji mehanizam u donošenju odluka koje su važne i koje treba da promene to što nije valjalo u prošlosti", kazao je Jevtić.

On je dodao da se Srbi u novoj Vladi neće ponašati ucenjivački, već "sasvim korektno" kako bi svi zajedno rešili sve probleme.

"To će biti naš pristup, a probleme moramo rešavati s našim komšijama Albancima, jer su oni ti sa kojima mi ovde živimo", rekao je Jevtić.

Skupština Kosova izabrala je u subotu Ramuša Haradinaja za premijera Kosova čime je okončano formiranje institucija Kosova posle prevremenih parlamentarnih izbora održanih 11. juna.

XS
SM
MD
LG