Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Potpredsednik Pacolijeve partije podneo ostavku


Behdžet Pacoli, arhiv

Uoči nastavka konstitutivne sednice u četvrtak Korab Sejdiu, jedan od četiri poslanika partije Behdžeta Pacolija iz Alijanse novo Kosovo, podneo je ostavku sa mesta potpredsednika te partije, kao i sa svih dužnosti te partije.

Sejdiju je bio oštar protivnik koalicije PAN (Demokratske partije, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative) kojoj se Pacoli pridružio ove nedelje.

"Otaću veran svojim rečima koje sam izneo pred izbornim telom i na konstitutivnoj sednici glasaću i protiv izbora predsednika Skupštine i protiv Vlade", saopštio je Sejdiu na Facebooku.

"Jedna vlada sa albanskom manjinom koja se uslovljava od Srpske liste je u suprotnosti sa državnim interesima jer je talac beogradskog režima", dodao je on.

Za danas u 11 časova zakazan je nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova, na zahtev predsedavajućeg, najstarijeg poslanika Adema Mikulovcija.

Konstitutivna sednica počela je 3. avgusta ali zbog nedostatka glasova pobedničke koalicije PAN (Demokratska partija, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa) konstituisanje sednice je u nekoliko navrata bilo neuspešno.

Očekuje se, pak, da će se to danas najverovatnije rešiti, s obzirom da se Alijansa novo Kosovo Behdžeta Pacolija pridružila PAN-u.

Ova koalicija će, očekuje se, imati i podršku svih poslanika iz redova manjinskih zajednica.

Kandidat za predsednika Skupštine je Kadri Veselji, predsednik Demokratske partije Kosova.

Nakon konstituisanja Skupštine, sledi formiranje vlade na čijem će čelu biti Ramuš Haradinaj.

XS
SM
MD
LG