Dostupni linkovi

Vanredna vijest

MINA: Potvrđeno da bivši gradonačelnik Nikšića nije kriv


Nikšić

Viši sud potvrdio je presudom prvobitnu odluku da bivši predsjednik nikšićke Opštine Nebojša Radojičić nije kriv za zloupotrebu službenog položaja prilikom rekonstrukcije pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba (FK) Sutjeska, saznaje agencija MINA.

Pravni zastupnik Radojičića, advokat Milan Vojinović, podsjetio je da je Radojičić oslobođen i svih optužbi za zloupotrebu službenog položaja koje su se odnosile i za rekonstrukciju Poslovnog centra Sindčel, radova na kapeli pod Trebjesom, aerodromu Kapino Polje, Dnevnom centru i Muzičkoj školi.

Osnovno državno tužilaštvo teretilo je Radojičića da je, kao predsjednik opštine i predsjednik Upravnog odbora FK Sutjeska, suprotno statutu ovlastio direktora Kluba da zaključi ugovor sa firmom iz Nikšića Zarubica kompani radi radova na rekonstrukciji i ugradnji vještačke trave, pri čemu je oštetio državu za oko 52 hiljade eura.

Radojičiću je za to bila izrečena mjera zatvora od četiri mjeseca.

Vojinović je agenciji MINA kazao da je optužnica pokrenuta u martu 2014. godine, da je mjera zatvora ukinuta nakon žalbe i da je u ponovnom postupku sudija Vesna Kovačević u Osnovnom sudu u Nikšiću donijela oslobađajuću presudu nakon oko 20 pretresa, saslušanih brojnih svjedoka i pribavljenih odgovarajućih dokaza.

"U postupku je utvrđeno da Radojičić nije kriv po više osnova. Radojičić nije imao svojstva službenog lica, izmjene i dopune statuta Sutjeske nijesu imale pravnu snagu, a taj FK nije bio obavezan da sprovodi postupak javnih nabavki, a i sve da je bio, to bi predstavljalo samo prekršaj", precizirao je Vojinović.

On je naveo da se u slučaju rekonstrukcije stadiona radilo o "postupku hitnosti, jer je UEFA dala 250 hiljada eura na ime donacije koje je trebalo odmah realizovati", i dodao da je procijenjeno da je Radojičić "radio u korist, a ne na štetu FK Sutjeska".

Istragu za zloupotrebu službenog položaja protiv Radojičića pokrenuo je specijalni tužilac, pa predao u nadležnost tužilaštvu, nakon čega je pokrenut i sudski postupak.

XS
SM
MD
LG