Dostupni linkovi

Železnjak poziva lidere Demokratskog fronta u Moskvu


Sergej Železnjak
Sergej Železnjak

Funkcioner Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak potvrdio je danas da je pozvao u Moskvu lidere crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na sastanak sa rukovodstvom vladajuće ruske stranke, prenosi Beta.

"Bez obzira što vladajuća crnogorska politička grupa i zapadne specijalne službe vrše politički i kriminalni pritisak na lidere crnogorske patriotske opozicije, mi nastavljamo da vodimo otvoreni i dosledni dijalog sa odgovornim političkim snagama u Crnoj Gori", rekao je Železnjak RIA Novosti.

Po njegovim rečima, taj dijalog je usmeren na otklanjanje "veštačkog sukoba Crne Gore s Rusijom i Srbijom, prevazilaženje rusofobije i srbofobije, koje poslednjih godina aktivno forsiraju crnogorske vlasti", kazao je Železnjak.

Železnjak, koji je član Komiteta za međunarodne odnose Državne dume, rekao je da ruski posmatrači s negodovanjem posmatraju kako "crnogorski režim cinično i protivzakonito uvlači specijalne predstavnike SAD kao stranu u unutrašnjem političkom konfliktu u zemlji".

On je dodao da vlasti u Podgorici pokušavaju da uvuku NATO kao instrument za "grub pritisak na opozicione snage, moguće i uz primenu sile".

"Taj prilaz ima krajnje opasne i nepredvidljive posledice. Da bi se izbegao takav scenario, neophodan je uravnoteženi pristup ključnih međunarodnih i unutrašnjih snaga prema krizi u Crnoj Gori i prevazilaženju raskola u crnogorskom društvu", kazao je Železnjak.

Viši sud u Podgorici oduzeo je Mandiću i Kneževiću pasoše početkom jula, uoči početka suđenja optuženima za navodni pokušaj državnog udara u jesen prošle godine.

XS
SM
MD
LG