Dostupni linkovi

Požari aktivni u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori


Požar u Čapljini, Bosna i Hercegovina
Požar u Čapljini, Bosna i Hercegovina

Helikopter Oružanih snaga BiH počeo je da dejstvuje po požarištima u Trebinju, potvrdio je koordinator tima za gašenje požara Miodrag Batinić.

Na području Trebinja aktivno je nekoliko požara, ali nigdje ne prijete objektima.

Po dva požara aktivna su i na području opština Bileća i Gacko, te jedan u Berkovićima.

Za sada nema opasnosti po naseljena mjesta.

Kanaderi i vazdušni traktori angažovani su danas i na gašenju požara kod Korenice u Ličko-senjskoj županiji i kod Pule u Istarskoj županiji.

Dva kanadera i dalje gase požar na Biokovu, koji gori već danima.

Angažovana je i letačka posada, kao i helikopter koji prevozi vatrogasce i spremnike vode na Biokovo, javljaju hrvatski mediji.

Od početka ovogodišnje protivpožarne sezone, od 1. juna, vazdušne snage Hrvatske vojske učestvovale su u gašenju 300 požara

Požarišta su zabilježena i na području Crne Gore, u podlovćenskom selu Majstori, gdje vatrogasci iz više crnogorskih gradova, pripadnici Vojske i mještani brane kuće od vatrene stihije, saopšteno je iz preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je požar zahvatio i lokalitet Zverinjačke rupe i širi se prema Alugi, gdje se nalazi vrlo vrijedan šumski kompleks.

S obzirom na to da duva veoma jak vjetar, velika je vjerovatnoća da se požar prenese na lokalitet Konjsko.

Zona Konjsko sa visokim i starim bukovim stablima na površini od oko 400 hektara nalazi se u jugozapadnom dijelu Nacionalnog parka ‘Lovćen’.

XS
SM
MD
LG