Dostupni linkovi

Amerikanka kažnjena sa 100 KM zbog Izetbegovića


Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH

Radiju Slobodna Evropa je u policiji rečeno da je Amerikanka, koja je navodno pokazala srednji prst prema automobilskoj pratnji člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, prekršajno kažnjena sa 100 KM i da je, kako nam je rečno u policiji, ona nalog za plaćanje prihvatila.

Riječ je o američkoj državljanki L.F. P rođenoj 1991.godine kojoj je policija izdala prekršajni nalog zbog izvršenja prekršaja protiv javnog reda i mira Kantona Sarajavo-drsko ponašanje. U policiji nam je rečeno i da je o ovom događaju upoznat sudija Općinskog suda u Sarajevu.

U Informativnoj službi policije nam nijesu znali reći da li je išla u policiju po nalog ili je na licu mjesta kažnjena, već da samo znaju da je prihvatila nalog za plaćanje 100 KM.

Mediji u BIH su objavili da su američka državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva jučer privedeni na saslušanje u Policijsku upravu Centar zato što je ona iz automobila pokazala srednji prst prema pratnji Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA.

Kako javlja Dnevni avaz, Incident se dogodio u ulici Koševo, kada su Amerikanka i njen prijatelj krenuli na Bjelašnicu na izlet. U drugoj traci nalazili su se automobili iz Izetbegovićeve pratnje. U automobilu je bio i Izetbegović.

Kako je jedan od ljudi iz Izetbegovićeve pratnje ispričao policajcima, upravo je Izetbegović, nakon što su ga ostavili u zgradi Predsjedništva BiH, od njih tražio da pozovu policiju i zaustave automobil iz kojeg mu je djevojka pokazala srednji prst

"Spustila je prozor i pokazala prst. Nije bilo nikakve zle namjere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom, niti išta slično. Smijali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu", rekao je za Dnevni avaz Amerikankin prijatelj dok je ona saslušavana u Policijskoj upravi Marijin Dvoru.

Kada su se spustili i krenuli prema FIS-u, tjelohranitelji su ih presreli i blokirali im prolaz. Onda su pozvali policiju i došle su dvije patrole. Ispred zgrade Kantona Sarajevo bilo je nekoliko policijskih službenika, tjelohranitelji, djevojka i njen prijatelj. A nakon službene zabilješke, policajci su djevojku i njenog prijatelja odvezli u policijsku stanicu.

XS
SM
MD
LG