Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Srbija: Zaplena imovine u halama 'Goše'


Protest radnika Goše u beogradu

Dok su radnici fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke u utorak protestovali ispred Vlade Srbije, sudski izvršitelji su, na osnovu tužbi plenili imovinu u halama fabrike, rekli su nam predstavnici štrajkača.

Milan Vujičić, predsednik Štrajkačkog odbora, potez izvršitelja opisao je kao neprijatno iznenađenje:

„Juče smo imali, kako ja kažem, ’desant na Drvar’. Stigli su izvršitelji i policija. Obijali su magacine u ’Goši’. Dolazili su ljudi sa brenerima i sekli obrtna postolja, koja mi treba da prodajemo. Bilo je totalno rasulo, a policija je to mirno gledala“, kaže Vujičić.

Uprkos tome, radnici koji pet meseci štrajkuju tražeći isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica, ne odustaju od svojih zahteva i najavljuju svakodnevne šetnje gradskim ulicama i proteste ispred zgrade opštine.

Radnici „Goše“ su juče protestovali ispred Vlade Srbije, tražeći da premijerka Ana Brnabić ispuni obećanje i stupi u kontakt sa bivšim vlasnikom fabrike koji im pojedinačno duguje preko 600.000 dinara.

„Na osnovu ovoga što se juče desilo u fabrici zaključujemo da pojedini radnici i rukovodstvo fabrike i ne žele da ona počne da radi. A možda je i bolje da odemo u stečaj jer ćemo tada dobiti po devet zarada i primaćemo godinu dana platu na birou rada. Bolje i to, nego da radimo, a da ne primamo ništa“, kaže Vujičić.

Štrajkači najavljuju najavljuju svakodnevne šetnje gradskim ulicama i proteste ispred zgrade opštine.

XS
SM
MD
LG